11. december 2006

Moj prvi blog

Lep pozdrav!

To je moj prvi blog.

Na današnjih vajah iz predmeta Večpredstavnost in hipertekst nam je asistent dal za nalogo, da si posnamemo v odprtokodnem programu Audacity 15-minutno predstavitev tega programa za snemanje in urejanje zvoka.

V sami predstavitvi naj bi bili tudi primeri različnih šumov, ustvarjenih s tem programom. Predstavitev bi potem shranili na strežniku Javor. Bližnjica do nje pa bi se nahaja na tem **blogu. Asistent bi nato preko programa iTunes dostopal do te predstavitve, ki bi bila v obliki **podcasta, in jo tudi poslušal.

** Kaj je blog?

Blog (ali weblog) je angleški izraz za osebni dnevnik oziroma spletni dnevnik, ki ga lahko uporablja vsak, ki zna uporabljati svetovni splet. Namen bloga je objava vsebin, tekstov in slik na spletu v obliki dnevnika, ki so vpogled vsem uporabnikom spleta. Uporaba bloga je izjemno prijazna tako do tistega, ki blog piše, kot do njegovih obiskovalcev.

** Kaj so podcasti?
Podcasti so zvočne datoteke v mp3- ali podobnem formatu, ki se samodejno naložijo na vaš računalnik takoj, ko so objavljene na spletu. Izbrano radijsko oddajo boste tako lahko poslušali, kadar boste vi želeli na vašem računalniku ali pa na vašem mp3-predvajalniku, če to podpira programski odjemalec.

How to Podcast

Lp, Marjan Bizilj

Ni komentarjev: