13. julij 2013

Zanimivi vremenski dogodki 13. julija

Zanimivi vremenski dogodki 13. julija
 
1978 – Toča je v popoldanskih nevihtah napravila ogromno škode v pasu od Tržiča in Radovljice prek Preddvora in Cerkelj do vzhodnega roba Ljubljane. V Cerkljah je dosegla velikost oreha, v Depali vasi je poleg toče ogromno škodo napravil viharen veter, v Preddvoru pa je toča razbijala celo opeko in okensko steklo.
 
1984 – Zelo toplo jutro na obali in ponekod v vzpetem svetu. Najnižja jutranja temperatura je bila 23,2 °C na Belem Križu v Portorožu, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 22,0 °C, na Miklavškem hribu nad Celjem in na Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem 21,0 °C in na Mestnem Vrhu pri Ptuju 20,7 °C.
 
2008 – V popoldanskih urah je močno neurje z orkanskimi sunki vetra in točo opustošilo predele od osrednjega dela Ljubljanske kotline do Prekmurja; še posebej obsežen vetrolom je bil na območju Črnivca in Gornjega Grada.
 
2010 – Izjemno močan naliv je v popoldanskem času povzročil poplave v Murski Soboti. Na meteorološki postaji v Rakičanu je padlo 53 mm dežja v eni uri.

Vir: ARSO

Ni komentarjev: