11. april 2013

Pritožba zaradi nenapovedane letalske vojaške vaje na našem nebu


Gmail Modro Nebo

Pritožba zaradi nenapovedane letalske vojaške vaje na našem nebu

Modro Nebo cimn.lukovica@gmail.com 09. april 2013 18:25

Za: glavna.pisarna@mors.si, airn.pao@airn.nato.int, glavna.pisarna.gssv@mors.si
Kp: gp.uprs@up-rs.si, gp.kpv@gov.si, USEmbassyLjubljana@state.gov, info@sloveniacontrol.si, bostjan.perne@mors.si
Skp: danes@planet-tv.si, urednistvo@24ur.com, svet@kanal-a.si, info@dnevnik.si, urednistvo@delo.si, info@slovenskenovice.si, internet@vecer.com, dnevnik@rtvslo.si, tv.odmevi@rtvslo.si
Spoštovani!

V Civilni iniciativi Modro nebo, Občinskem odboru Lukovica, smo ogorčeni zaradi nenapovedane letalske vojaške vaje na našem nebu v teh dneh.

Državljani in državljanke sploh nismo bili obveščeni, da se bo od torka, 9. aprila, do četrtka, 11. aprila 2013, nad našimi glavami in seveda nad naseljenimi območji izvajala letalska vojaška vaja. To je že druga letalska vojaška vaja na območju širše osrednje Slovenije v manj kot petih mesecih, kar je za nas nesprejemljivo. Prejšnja letalska vojaška vaja je nad področjem osrednje Slovenije namreč potekala 12., 13. in 14. novembra 2012.

Ne moremo kar tako mirno sprejeti, da nad nami letajo letala največje zločinske organizacije na svetu, zveze NATO, ki je odgovorna za številne civilne žrtve v vojnah na področju nekdanju Jugoslavije, v Iraku, Afganistanu, v Libiji. Ne vemo, kakšen je dejanski namen te vaje. Zgleda, da je eden od namenov tudi ustrahovanje ljudi, da se ne bi upirali novemu svetovnemu redu, katerega vojska je NATO.

Žal moramo tole nenapovedano letalsko vojaško vajo sprejeti kot dejanje agresije na Republiko Slovenijo. Storili bomo vse, da zaščitimo državljanke in državljane Republike Slovenije ter njihovo premoženje pred agresijo zveze NATO. Vse sodelovalce zveze NATO slovenske narodnosti pa obravnavamo kot izdajalce.

V objavi, do katere dajemo povezavo, je navedeno, da bodo letala širše območje osrednje Slovenije preletavala na višinah od 4000 do 7000 metrov, in sicer med 7. in 9. uro ter v rezervnem terminu med 14. in 16. uro.

http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-javnostmi/sporocila-za-javnost/novica/nov/vaja-v-izvajanju-zascite-slovenskega-zracnega-prostora-adtrac-2013/

Teh terminov se očitno ne držijo. Tako sem podpisani sam skupaj s še ostalimi člani mojega gospodinjstva zaznal prelet vojaškega letala čez naselje Blagovica v občini Lukovica ob 11. uri ter nato še ob 17. uri in za zaključek še ob 17.18 uri. Ob zadnjem preletu je prišlo tudi do tresenja šip na stanovanjskem objektu. Očitno je, da si pilot tega letala dovoli vse, saj zanj ni predvidena nobena sankcija in tudi ni odgovoren za morebitno povzročeno škodo.

Po preletu letala danes ob 17. uri je začelo močno pihati. To potrjuje domneve naše civilne iniciative, da je na letalih zveze NATO nameščena oprema, s katero je mogoče vplivati na vreme. To je tehnologija, ki omogoča ciljano nabijanje elektromagnetnih pulzov v atmosfero z namenom ohlajanja ozračja ali pa okrepitve vremenske fronte. Tudi v času novembrske letalske vojaške vaje so bili na nebu oblaki z namenom, da se skrije, kaj ta zločinska letala bruhajo v ozračje. Znano je, da letala zveze NATO v atmosfero bruhajo enormne količine toksičnih snovi. Državljani in državljanke pa moramo potem to plačati preko davka na izpuste ogljikovega dioksida. Dosedanje meritve so pokazale tudi prekomerno količino delcev MP10 v ozračju, kar je med drugim tudi posledica prometa civilnih in še zlasti vojaških letal.

Za Civilno iniciativo Modro nebo, Občinski odbor Lukovica, je popolnoma nesprejemljivo, da se te letalske vojaške vaje izvajajo na našem nebu in to še brez napovedi. Želimo izvedeti, kdo je v našem imenu dal dovoljenje za prelete letal teroristične organizacije NATO nad našimi glavami. Na referendumu o vstopu v zvezo NATO je namreč manj kot polovica državljanov Republike Slovenije podprla vstop vanjo, kar pomeni, da večina državljanov nasprotuje zvezi NATO in njeni vlogi v svetu, ki je predvsem negativna.

V prihodnje pričakujemo, da se od državljank in državljanov Slovenije pridobi soglasje za izvedbo letalskih vojaških vaj nad njihovimi glavami. Seveda pa pričakujemo tudi, da se državljanke in državljane Slovenije pravočasno seznani o sami vojaški vaji in da se vaje ne izvaja nad naseljenimi področji.

To sporočilo je spisano samo v slovenskem jeziku in sicer iz razloga, ker je slovenski jezik eden od uradnih jezikov Evropske unije. V kolikor bi radi sporočilo v angleškem jeziku, si ga sami prevedite.

Lep pozdrav!

Za Civilno iniciativo Modro nebo, Občinski odbor Lukovica
Marjan Bizilj, predsednik

Ni komentarjev: