3. januar 2017

Vprašanja v zvezi s cepljenjem proti bolezni modrikastega jezika

Vprašanja v zvezi s cepljenjem proti bolezni modrikastega jezika


Dne 28.12.2016 sem na Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin po elektronski pošti poslal nekaj vprašanj v zvezi s cepljenjem proti bolezni modrikastega jezika, na katera sem želel, da mi odgovorijo. Na odgovore še čakam.


Kaj je sploh bolezen modrikastega jezika in kako do nje pride? Se bolezen da preprečiti tudi na drugačen način kot le s cepljenjem?

Kako se uradno imenuje to cepivo?
Kdo je proizvajalec tega cepiva?
Kdo je uvoznik tega cepiva za Slovenijo?

Koliko časa se je to cepivo testiralo in kakšni so bili izidi testiranja?
V katerih državah se je to cepivo že uporabljalo? Kakšni so bili rezultati po cepljenju ter kakšni stranski učinki na živalih in ljudeh so se pri tem pokazali?

Koliko denarja iz proračuna bo šlo za izvedbo cepljenja? Koliko od tega bodo na posamezno cepivo zaslužili veterinarji, uvoznik ter še kakšen posrednik?

Katere živali naj bi bile cepljene s tem cepivom in koliko naj bi bilo teh živali? Kolikokrat naj bi se to cepljenje ponovilo?
Katerih živali se s tem cepivom ne sme cepiti? Zaradi katerih razlogov se živali ne sme cepiti?
Koliko časa traja karenca?
Koliko valentno je to cepivo?
Katere vse snovi vsebuje cepivo? Naštejte vse snovi po imenih. Kako te snovi reagirajo ena na drugo?

Kakšne stranske učinke povzročajo te snovi v cepivu?
Ali cepivo vsebuje strupene in rakotvorne snovi? Katere so te snovi?
Ali cepivo vsebuje snovi, ki povzročajo nevrološke motnje pri človeku, npr. demenco, Parkinsonovo bolezen, epilepsijo, avtizem? Katere so te snovi?
Kako se prepreči, da te snovi iz cepiva ne pridejo v meso in mleko?

V listini proizvajalca cepiva, ki je objavljena na spletni strani
http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/EPAR_-_Product_Information/veterinary/000146/WC500066712.pdf, piše, da cepivo vsebuje sledeč seznam pomožnih snovi: Aluminium hydroxide / Aluminijev hidoksid, Purified saponin / Prečiščen saponin, Silicon antifoam / Silokonska protipena, Phosphate buffer / Fosfatni pufer, Glycine buffer / Glicinov pufer, Water for injection / Voda za injekcijo.

Obstaja tudi slovenski prevod listine proizvajalca? Če ne obstaja, zakaj ne obstaja? Če obstaja, bi prosil za prevod, ki je enak izvirniku.Kakšne stranske učinke na živalih in ljudeh prinašajo prej naštete pomožne snovi? Kako te pomožne snovi kemično reagirajo med seboj?
So prej naštete pomožne snovi tiste, ki so v cepivu, ki se bo uporabljalo v Sloveniji? Kakšno vlogo imajo v cepivu ter kaj se z njimi doseže? V kakšni količini je posamezna pomožna snov v cepivu, ki se bo uporabljalo v Sloveniji? Kolikšna je dovoljena najvišja količina posamezne pomožne snovi, ki še ni nevarna?
Za aluminij mi je poznano, da povzroča med drugim demenco. Zakaj se dovoli uporabo aluminija, ki je težka kovina, v cepivu? Kako se da iz telesa živali in človeka izločiti aluminij?

Ali sestavine tega cepiva (zdravilne in pomožne) povzročajo neplodnost cepljenih živalih in njihovih potomcev ter spontani splav? Kaj pa neplodnost in spontane splave pri ljudeh po zaužitju mesa in mesnih izdelkov ter mleka in mlečnih izdelkov cepljenih živali? Ali o tem obstaja kakšna študija. ki jo ni naročila farmacevtska industrija? Ali ste jo pripravljeni objaviti?
Kakšen vpliv ima to cepivo na okolje in na podtalnico v primeru izlitja cepiva ali izločanja urina ter blata cepljene živali?
Ali je meso živali (govedo, drobnica), ki je prejela to cepivo proti bolezni modrikastega jezika, primerno za prehrano ljudi in mesojedih živali?

Ste pripravljeni jamčiti, da po cepljenju ne bo nobenih stranskih učinkov?
Kdo bo plačal odškodnino v primeru, da se izkaže, da to cepivo škoduje ljudem in živalim?
Kakšna je odškodninska odgovornost proizvajalca, uvoznika, ministra za kmetijstvo, veterinarskega sveta, direktorja uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter veterinarja? So vsi ti pripravljeni za škodo, ki bi nastala s cepljenjem, odgovarjati z vsem svojim premoženjem?

Zakaj se sploh namerava izvesti cepljenje živali po celotnem teritoriju Republike Slovenije, če pa je bilo primerov bolezni modrikastega jezika le nekaj in še ti so bili geografsko na zelo omejenem področju?

10 komentarjev:

Brigita Brižit pravi ...

Pozdravljen Marjan!

Vsa vprašanja zelo na mestu!! In sumnja v smotrnost in smiselnost cepiva in cepljenja tudi ... me zanima (in vem, da še koga od tiste manjšine), če so prispeli kakšni odgovori?!?! Večina itak sprejme, brez da bi se vprašali, za kaj gre, kdo je od zadaj ... kako je v resnici s cepivom?!?! Naše Ministrstvo itak ni objavilo nobenih podrobnosti o cepivu, do česar mislim, da so kmetje oz. lastniki živali še kako upravičeni ... grrrrrrr, ta naša zblojena država, brez odnosa!!

Sem slišala za ljudi, ki so zavrnili cepljenje ... vsi bi ga mogli, dokler ni jasno, kako je s cepivom in ali je to res potrebno ... kaj bo, kdo bi vedel....

Brigita Brižit pravi ...

Malo brala povzetek glavnih značilnosti ... hja, je to za verjet?! In te pomožne snovi notri res ne zvenijo prav obetavno, prej nasprotno ....!!

Unknown pravi ...

Z zanimanjem sem prebrala vsa argumentirane dejstva. Lani so mi cepili kozi z zagotovitvijo, da cepivo nima stranskih učinkov - žal mi je kozel poginil v mukah po drugi dozi, koza pa je kotila mrtve mladiče... po kotitvi si je komaj opomogla, izgubila vso dlako, ošvohnele so ji kosti, kar se kaže v artritisu ali bolečinah v sklepih, ki se manifestirajo v hladnejših mesecih, letos nisem dovolila cepljenja, ker je koza "obležala" zaradi artritisa, kotila je žive mladiče ampak psihično ni več prava, ni jim dovolila sesati, da sem morala poseči vmes in tudi mlečnost se ji je tako znižala, da sem morala kozlička zalivati...Skušala sem se povezati s tukajšnjimi rejci, pa ne gre, ker jih v cepljenje prisilijo - zaradi subvencij in oddaje mleka imajo zvezane roke. Upam, da ne zamerite, da sem vaša razmišljanja posredovala javnosti preko FB.
Pa ne, da nisem nič naredila - pritožila sem se na veterinarsko zbornico, kjer so ugotovili, da za pogin zdravih koz ni krivo cepljenje in na veterinarsko inšpekcijo, kjer pa še do danes ni odgovora - seveda sem se poslužila klasične pošte in pravkar se pripravljam, da zadevo dam še na ministrstvo...
Lep pozdrav

Anonimni pravi ...

Hello,

welcome to technechhacks where problems are been solved,

We deal with the total functioning of sites like


+ SOCIAL MEDIA (Facebook, twitter, Instagram, Snapchat etc.)

+ BANK ACCOUNTS.

+ ICLOUD.

+ CRIMINAL RECORDS.

+ SCHOOL GRADES.

+ CREDIT SCORES.

+ SPOUSES PHONES.

+ BINARY RECOVERY.

+ BTC MINING etc.


Thus Beware of scammers because most persons are been scammed and they end up getting all solutions to their cyber bullies and attacks by US.

I am Jason Williams one of the leading hack agents.

PURPOSE IS TO GET YOUR JOBS DONE AT EXACTLY NEEDED TIME REQUESTED!!


And our WORK SUCCESS IS 100%!!!



I'm always available for you when you need help.

Contact or write us on:

technechhacks@gmail.com or
intelcorehacks@gmail.com

Thanks for your time.

živinoreja pravi ...

Pozdravljeni!
Na naši kmetiji je bilo opravljeno drugo cepljenje...Zanima me, če je že kaj več dokazanega o stranskih učinkih?

Martina koro pravi ...

Pri meni so v februarju 2019 cepili govedo.po 4 urah mi je obleza bik tezak okoli 700 kg,po dveh se vedno ni bil sposoben na noge, veterinar je izdal nslog za zasilni zakol,vet.postaja ki je izvajala cepljenje mi je zagotovila odskodnino ,ces da so zavarovani za take primere,pa do danes nisem dobila se cisto ni.Se mi pa poraja vprasanje ,a je meso take zivali res za v mesnico in kaj naj naredim letos ko spet pride negdo da bo cepil moje zivali

Loan Offer. pravi ...

Ali potrebujete posojilo? osebna posojila? poslovna posojila? hipotekarna posojila? financiranje kmetijstva in projektov? dajemo vse vrste posojil po 2% obrestni meri! Kontaktni email; (richardcosmos5@gmail.com)

Ponudba posojila.

Loan Offer. pravi ...

Ali iščete posojilo??za podjetje/zasebne namene ali za kakršen koli namen, potem nam pošljite e-pošto, da prejmete hitro odobritev, z nizkimi obrestnimi merami 2 %, naš e-poštni naslov je spodaj: (richardcosmos5@gmail.com)

Ponudba za nujno posojilo.

Loan Offer. pravi ...

Ali potrebujete posojilo za poravnavo dolgov za plačilo računov? Želite še danes prevzeti nadzor nad svojim dolgom? Ponudba podaljšanja poslovnega posojila zdaj? Ali potrebujete posojilo za plačilo računa? Ali potrebujete posojilo? Ali potrebujete osebno posojilo? Posojilo za širitev poslovanja? Ustanovitev podjetja, izobraževanje, konsolidacija dolgov Posojilo za trd denar Posojilo za karkoli? Nudimo posojilo brez preverjanja kreditne sposobnosti po nizki obrestni meri 2% posojila, E-naslov: (dakany.endre@gmail.com)

Nujna posojilna ponudba.

Loan Offer. pravi ...

Ali potrebujete posojilo? V tem primeru pošljite e-pošto: dakany.endre@gmail.com

Ali potrebujete posojilo? osebna posojila? poslovno posojilo? hipoteka? Kmetijstvo in projektno financiranje, HITRI KREDITI. Potrebujete posojilo, da poplačate svoje dolgove, plačate račune ali začnete dobro podjetje? ? Ponujamo vse vrste posojil z 2% obrestmi! Kontaktni e-poštni naslov: (dakany.endre@gmail.com)

Nujna posojilna ponudba.