23. december 2007

Žreb osmine finala lige prvakov

Otočana izzivata Milan in Inter

Ljubljana - Nogometni navdušenci so v Nyonu dočakali žreb parov osmine finala lige prvakov. V ospredju zanimanja bosta gotovo dvoboja predstavnikov iz prestolnice Lombardije in Otoka. Branilec naslova AC Milan se bo pomeril z vodilnim angleškim prvoligašem Arsenalom, medtem ko se bo zadnje čase nepremagljivi Inter zoperstavil Liverpoolu.


V dosedanjem delu lige prvakov se je izmed držav najbolj izkazala Anglija, ki bo imela v osmini finala vse štiri svoje predstavnike. Pri Špancih je bridka usoda nepričakovano doletela ''netopirje'' iz Valencie, Italijanom pa je stoodstotni izkupiček preprečil neprepričljivi Lazio. Obe državi bosta imeli v druščini najboljših šestnajst klubov tri predstavnike, po enega pa bodo dale še Nemčija, Francija, Škotska, Turčija, Grčija in Portugalska.

Kroglice so se pričele mešati malce po 12. uri.

Med najboljših 16 klubov na Stari celini se ni uvrstil noben predstavnik z Vzhoda, ''podvig'' ni uspel niti bogatim enajstericam iz Rusije in Ukrajine, kar je svojevrsten dokaz o moči in nadvladi treh najmočnejših prvenstev v Evropi v tem trenutku (Anglija, Španija in Italija).



Roma in Lyon osmoljenca

Barcelona in Chelsea proti Celticu in Olympiakosu veljata za absolutna favorita, tudi Sevilla naj ne bi imela preveč težkega dela s Fenerbahčejem, še najbolj izenačen dvoboj pa velja pričakovati med Schalkejem in Portom. Žreb jo je močno zagodel Romi (njen tekmec bo Real Madrid) ter Lyonu (pomeril se bo z ''rdečimi vragi'' iz Manchestra).


AC Milan brani naslov.

Pravila tekmovanja so bila postavljena tako, da se v osmini finala ne smeta neposredno pomeriti kluba iz iste države, prav tako pa se ne smeta ponovno srečati dve ekipi, ki sta se v tej sezoni že dvakrat pomerili v skupinskem delu. Drugouvrščena ekipa iz skupinskega dela bo igrala prvo tekmo na domačem igrišču, na povratnem dvoboju pa bodo zaigrali pred domačim občinstvom klubi, ki so končali prvi del tekmovanja na prvem mestu.

Dvoboji osmine finalov bodo na sporedu 19. in 20. februarja ter 4. in 5. marca 2008.

Pari osmine finala:

Celtic - Barcelona
Lyon - Manchester United
Schalke - Porto
Liverpool - Inter
Roma - Real Madrid
Arsenal - Milan
Olympiakos - Chelsea
Fenerbahče - Sevilla

Ni komentarjev: